بهترین روش سمپاشی کابینت

بهترین روش سمپاشی کابینت آن است که سمپاشی به صورت دوره ای و در یک فاصله زمانی مشخص انجام شود تا استمرار و یکنواختی سمپاشی از نفوذ حشرات و موجود ریز به بخش های مختلف کابینت ها جلوگیری کرده و فضای آشپزخانه و کابینت ها را به شکل با کیفیت پاک سازی کند. همچنین برای سمپاشی کابینت آشپزخانه بهتر است از سمومی استفاده شود که برای سلامتی انسان مضر نیستند و باعث آسیب وارد شدن به سلامتی اعضای خانواده نمی شوند.
برای کنترل حشرات و موجودات مزاحم در آشپزخانه و لانه نکردن آنها در کابینت چه باید کرد؟
برای کنترل و نابود کردن حشرات و موجودات مزاحم در آشپزخانه و جلوگیری از لانه کردن آنها در کابینت باید از روش ها و سموم متناسب با حشر اتی که در محیط آشپزخانه فعال هستند استفاده شود.
به این معنا که نمی توان از یک روش واحد برای از بین بردن موجودات ریز و مزاحم آشپزخانه استفاده نمود. مثلاً برای نابود کردن حشراتی مثل سوسک، مورچه، حشرات ریز و خزنده باید ابتدا سم متناسب با آنها را انتخاب کرده سپس با ابزارهای مناسب و طبق دستورالعمل مندرج، فضاهای آلوده را سمپاشی نمود.
بنابراین برخی از حشرات و موجودات ریز و خزنده آشپزخانه با سم های مخصوص از بین می روند اما برای از بین بردن برخی از حشرات مثل مگس باید از تله و طعمه های چسبی که برای این کار ساخته شده است استفاده نمود تا این حشرات به مرور از بین بروند.
البته باید به این نکته توجه داشت که برای جلوگیری از ورود مگس و حشرات بالدار به آشپزخانه بهتر است در فصول گرم برای پنجره ها و درب های ورودی از چهارچوب های توری خاص استفاده شود.
برای از بین بردن آلودگی های فاضلاب نیز باید به صورت دوره ای و منظم از انواع جرم گیرها و مواد شوینده، شیمیایی استفاده شود تا فضای داخلی تاسیسات آشپزخانه مثل لوله های فاضلاب برای لانه گزینی حشرات ریز و خزنده ناامن شود.
برای سمپاشی ایمن کابینت به چه نکاتی باید توجه شود؟
برای سمپاشی ایمن کابینت توجه به برخی از نکات می تواند باعث افزایش ایمنی ساکنان خانه شده و از بروز آسیب های مختلف جلوگیری کند.
از جمله نکاتی که برای سمپاشی ایمن کابینت باید با آن توجه شود می توان به مواردی مانند خالی کردن محیط از سکنه و وسایل مصرفی، بلافاصله وارد نشدن به محیط سمپاشی شده به دلیل معلق بودن ذرات سم در هوا، باز نکردن شیر آب تا ۵ ساعت بعد از سمپاشی، عدم نظافت و تمیزکاری کامل آشپزخانه تا ۱۵ روز بعد از سمپاشی، فقط تمیزکاری نقاط مهم آشپزخانه تا ۱۵ روز پس از سمپاشی، اجازه ندادن به کودکان و حیوانات برای ورود به آشپزخانه تا خشک نشدن کامل سموم، استفاده از تجهیزات ایمن مثل ماسک و دستکش مخصوص هنگام سمپاشی، شستن لباس ها و وسایل سمپاشی پس از پایان کار، حمام کردن پس از سمپاشی و غیره اشاره کرد.
مزایا و معایب انواع سم و نکات ایمنی مربوط به آن ها:
نوع سم / روش | مناسب برای | ویژگیها و مزایا | احتیاطها و معایب | نکات ایمنی |
---|---|---|---|---|
ژل سوسککش (مثل ریجل) | سوسک ریز کابینت، درزها | بیبو، نقطهای استفاده میشه، اثر بلندمدت | اثر فوری نداره؛ نیاز به صبر چند روزه | دور از دسترس کودکان، روی سطوح غذایی نزنید |
پودر بوراکس و شکر | مورچه و سوسک | ترکیب طبیعیتر، کمخطرتر نسبت به سم شیمیایی | جذب رطوبت و باقی ماندن پودر در درزها ممکنه مشکلساز شه | بعد از چند روز تمیزکاری دقیق لازم داره |
اسپری پیریدین (مانند پرمترین) | حشرات خزنده | اثر سریع، قابل استفاده در محیطهای داخلی | بوی تند، سمی برای کودکان و حیوانات خانگی | کابینتها را خالی کرده، سپس سمپاشی و تهویه انجام بدید |
قرص یا تله سوسک (Bait) | سوسک و مورچه | ایمنتر از اسپری، داخل کابینت قابل استفاده است | تأخیر در اثرگذاری، نیاز به تعویض منظم | روی قفسههای بالایی قرار بدید، از تماس با غذا دور نگه دارید |
سم ارگانیک (روغن نعناع یا سیر) | مورچه، موریانه، سوسک | طبیعی، غیرسمی، قابل اسپری روی سطوح کابینت | اثرگذاری ضعیفتر و موقت | نیاز به تکرار مداوم، اسپری مستقیم روی سوسکها موثرتر است |
بخارشو (بدون سم) | بهداشت کابینت | بدون مواد شیمیایی، از بین بردن تخم و آلودگی | فقط برای سطوح قابل بخار مناسب است، اثر دافع ندارد | بعد از بخارشوی، خشک کردن کامل الزامی است |
آیا شستشو کابینت ها با آب و مواد شوینده برای تمیزکاری آشپزخانه مناسب است؟
شستشوی کابینت ها با آب و مواد شوینده به صورت دوره ای برای تمیزکاری آشپزخانه مناسب نیست چون ریختن آب بر روی بخش های مختلف کابینت و شستشوی این بخش ها با مواد شوینده باعث نفوذ آب به بافت های داخلی کابینت ها شده و این کار در پروسه زمانی طولانی می تواند باعث پوسیده شدن کابینت ها و از بین رفتن آنها شود.
همچنین نفوذ نم به بافت های مختلف کابینت باعث رخنه حشرات موذی مانند موریانه به داخل کابینت ها می شود که علاوه بر ایجاد آلودگی در فضای آشپزخانه باعث پوسیدگی و از بین رفتن نمای ظاهری کابینت ها نیز می شود.
بنابراین بهترین روش برای تمیزکاری کابینت ها استفاده از پارچه های مخصوص و مواد تمیز کننده خاص است که نه تنها آسیبی به سطوح خارجی و بافت داخلی کابینت ها نمی زند بلکه سطوح مختلف کابینت را برای رخنه و لانه گزینی حشرات و موجودات ریز و خزنده ناامن می کند.
همچنین سمپاشی دوره ای فضاهای مختلف آشپزخانه به خصوص کنج اتصال دیوار و کف آشپزخانه در فاصله های زمانی مشخص باعث از بین رفتن حشرات و موجودات ریز و خزنده می شود و فضای آشپزخانه را برای لانه گزینی آنها نا ایمن می کند.
بهترین روش سمپاشی کابینت
بهترین روش سمپاشی کابینت استفاده از سم های مناسب برای از بین بردن حشرات ریز و خزنده و انجام این کار به صورت دوره ای است.
در سایت bugspray.com درمورد روش سمپاشی کابینت آشپزخانه گفته شده:
Cabinets or grain processing plants which have activity will have to monitor hot points and identify just where the beetle is most active.
Once identified, treatments will have to be regular and become part of their overall active integrated pest control program.
Without monitoring, Cabinet beetles will soon multiply and become wide spread throughout the structure.
کابینتها یا کارخانههای فرآوری غلات که فعالیت دارند، باید نقاط حساس را زیر نظر داشته باشند و دقیقاً جایی را که سوسک بیشترین فعالیت را دارد شناسایی کنند. پس از شناسایی، درمانها باید منظم باشند و به بخشی از برنامه کلی کنترل آفات یکپارچه و فعال آنها تبدیل شوند. بدون نظارت، سوسکهای کابینت به زودی تکثیر میشوند و در سراسر سازه پخش میشوند.
به این معنا که آشپزخانه و کابینت های آن بهتر است به صورت دوره ای در یک فاصله زمانی مشخص به صورت شخصی سمپاشی شود یا از شرکت هایی که در این زمینه فعالیت می کنند برای سمپاشی استفاده شود تا درز ها و فضاهای مختلف کابینت برای لانه گزینی حشرات ریز و موجودات خزنده ناامن شود.
در غیر این صورت این حشرات به سرعت تکثیر شده و فضای آشپزخانه را آلوده می کنند.
دیدگاهتان را بنویسید