حسابداری در حوزههای تکنولوژی و شرکتهای نوپا (Startups)

حسابداری در حوزه های تکنولوژی و شرکتهای نوپا یک موضوع حساس می باشد و از آنجاییکه یک شرکت نوپا از اهمیت ویژه ای برخوردار است موضوع حسابداری برای این شرکت ها خیلی حساس و حیاتی می باشد. چون یک شرکت نوپا می تواند به راحتی در معرض ورشکستگی قرار بگیرد بنابراین بسیار مهم می باشد که در شرکتهای نوپا از روش صحیح حسابداری استفاده شود.
انتخاب روش صحیح حسابداری
همانطور در بالا گفتیم خیلی مهم می باشد که روش صحیح حسابداری را انتخاب کنیم بنابراین شما باید یکی از روش حسابداری تعهدی یا روش نقدی را انتخاب نمائید.
در کل این روشها موارد خاصی مثل فروش و بدهی را ثبت می کند و تاثیر آنها روی صورتهای مالی را مشخص می کند.
طبق تحقیقات و آمار مشخص شده که روش نقدی برای کسب و کار خودشان استفاده کنند. همچنین شرکتهای که کمتر از 5 میلیارد در سال درآمد دارند بهتر است از حسابداری نقدی استفاده نمایند.
شاید این سوال برای شما پیش بیاید خوب اگر شرکت رشد کرد و درآمدش بیشتر شد چکار باید بکند؟
شرکتهایی که به مرور رشد می کنند و درآمدشون بیشتر شد می توانند حسابداری خود را از روش نقدی به روش تعهدی تغییر دهند.
روش تعهدی چیست؟
در این روش کسب و کارها می توانند تشخیص دهند که به چه روشی مراجعه کنندگان خود را به مشتری تبدیل کنند. همچنین می توانند تشخیص دهند چه زمانی باید بدهی خود را پرداخت نمایند.
در واقع این یکی از روشهای پیگیری معاملات می باشد که در یک زمان مشخص و درست اتفاق می افتد. در واقع در این روش شما نیازی ندارید که پولی دریافت یا پرداخت کنید تا بتوانید این موارد را در صورتهای مالی خود بگنجانید.
یکی از مهمترین و بارزترین ویژگی های این روش این است که موارد حسابهای دریافتنی و پرداختنی به صورت خطی می باشند. در واقع حسابهای دریافتنی مشخص می کند که چه درآمدی در آینده خواهید داشت.
روش نقدی چگونه است؟
در روش نقدی خیلی ساده تر و آسونتر از روش تعهدی می باشد. در این روش وجه را در زمان پرداخت یا دریافت شناسایی می کند. در این روش هیچ کدام از موارد خط حسابهای دریافتنی یا حسابهای پرداختنی وجود ندارد و نقشی ندارد. خیلی از مشاغل کوچک یا نوپا یا حوزه تکنولوژی از این روش استفاده می کنند. زیرا زمان معماملات را با دقت بسیار مشخص می کند.
سه اصل مهم در اصول مالی
حسابداری در حوزههای تکنولوژی و شرکتهای نوپا براساس سه اصل مهم تشکیل شده اند که باعث ساخت سیستم حسابداری استاراتاپی می شوند.
این اصول از جمله موارد زیر می باشند:
-
ترازنامه؛
-
صورت سود و زیان؛
-
صورت جریان وجوه نقد.
هر یک از موارد بالا می توانند میزان درآمد، هزینه، دارایی و بدهی های شرکت را مشخص کنند. همچنین این شرکتها می توانند جریان نقد شرکتها را تجزیه و تحلیل کنند.
ترازنامه: یک ترازنامه نشان می دهد که بدهی ها و دارایی های یک شرکت نوپا در چه وضعیتی می باشد. این ترازنامه پایه ترین مورد و وضعیت مالی شرکت شما می باشد.
دارایی چیست و به چه صورتی استفاده می شود؟
دارایی مواردی است که شرکت شما در اختیار دارد و می تواند در آینده منافع اقتصادی ایجاد کند، مانند پول نقد و موجودی کالا
بدهی ها تعهدات شرکت شما هستند و شامل بدهی های کوتاه مدت که به همراه مالیات قابل پرداخت است.
حقوق صاحبان سهام همان چیزی است که شما از منظر هزینه ارزش دارید! هر آنچه پس از کسر بدهی ها از دارایی ها باقی مانده متعلق به صاحب (صاحبان) شرکت است. این ارزش سرمایه گذاری مالک برای تجارت را نشان می دهد.
اگر یک شرکت تجاری عمومی هستید، معادله برای انعکاس سهام سهامداران کمی متفاوت است.
فرمول این سناریو: دارایی=بدهی+حقوق صاحبان سهام است. ارزش سهامداران به پولی گفته می شود که سرمایه گذاران به شرکت شما برای کمک به رشد آن داده اند. یک مثال متداول برای تأمین مالی سهام، زمانی است که یک شرکت دارایی خود را که به آن سهام نیز گفته می شود، در حین عرضه اولیه به مردم بفروشد. این سرمایه گذاران سهام شرکت شما را خریداری کرده و تمایل به دریافت بازدهی مثبت از پول خود دارند!
ترازنامه به دارایی ها و بدهی های جاری یا بلند مدت تقسیم می شود:
داراییها و بدهیهای جاری: اینها در اولین سطر ترازنامه ظاهر می شوند! به ترتیب به وجوه کوتاه مدت و بدهی های شرکت شما اشاره دارند. همچنین، این اقلام دارای نقدینگی بیشتری نسبت به دارایی ها و بدهی های بلند مدت هستند. زیرا به راحتی می توانند به پول نقد تبدیل شوند! به عنوان مثال، موجودی یک کالا بسیار راحت تر از یک وسیله یا یک انبار اداری بزرگ قابل فروش یا انحلال است!
اهمیت کسب و کارهای کوچک تازه تاسیس برای اقتصاد کشور
کسب و کارهای کوچک تازه تاسیس، به عنوان مهمترین مولفه از اقتصاد کشور، نقش بسیار مهمی در توسعه اقتصادی و اشتغالزایی دارند. از آنجا که این کسب و کارها اغلب به صورت خانوادگی یا تک فردی تأسیس میشوند، ایجاد اشتغال و کاهش بیکاری به عنوان یکی از مزایای اصلی آنها نام برد.
معافیتهای مالیاتی برای کسب و کارهای کوچک تازه تاسیس
در بسیاری از کشورها، دولتها به منظور تشویق کسب و کارهای کوچک تازه تاسیس، معافیتهای مالیاتی را به آنها ارائه میدهند. این معافیتها میتوانند شامل موارد زیر باشند.
معافیت مالیاتی مشاغل کوچک : درآمدهای حاصل از کسب و کارهای کوچک تازه تاسیس را برای مدتی معاف از پرداخت مالیات قرار میدهند. این معافیت مالیاتی، به کسب و کارها کمک میکند تا در طول دوره تازهتأسیس، برای رشد و توسعه، بیشترین منافع را ببرند.
معافیت مالیاتی برای هزینههای کسب و کار مشاغل کوچک: به کسب و کارهای کوچک تازهزینههای خاصی مانند هزینههای تحقیق و توسعه، هزینههای بازاریابی، هزینههای آموزش و توسعه، هزینههای سفر و هزینههای تأسیس مؤسسه، معافیت مالیاتی ارائه میدهند.
این معافیتها به کسب و کارها کمک میکنند تا هزینههای خود را کاهش دهند و سرمایهگذاری بیشتری در رشد و توسعه کسب و کار داشته باشند.
دارایی ها و بدهی های بلند مدت به چه صورتی می باشد؟
به جز داراییها و بدهی های جاری که در ترازنامه داریم مورد دیگری در ترازنامه به نام داراییهای بلند مدت موجود است که زیر دارایی و بدهی جاری می باشد. دارایی های بلند مدت شامل تمامی املاک، مستغلات و همه ی ماشین آلات می باشد. این دارایی های بلند مدت در واقع به اندازه نقدینگی ارزش ندارد و حتی می توان گفت جز اولویت ها به حساب نمی آید.به این دلیل این حرف را می زنیم که تبدیل کردن این دارایی ها به پول نقد زمان زیادی می برد. بعضی از بدهی های بلند مدت برای کسب و کارهای کوچک مربوط به خرید و تامین تجهیزات مورد نیاز کسب و کار می باشد.
ترازنامه یک چشم انداز خیلی مهمی از یمزان نقدینگی کسب و کار را نشان می دهد.
برای مثال اگر دارایی های جاری یک شرکت بیشتر از بدهی های جاری همان شرکت شود این نشانه خوبی می باشد و به این معنی است که شرکت از پس تعهدات خود بر می آید.
صورتهای جریان وجه نقد
حسابداری در حوزههای تکنولوژی و شرکتهای نوپا موضوع حساس و دقیقی می باشد پس اولویت اینجا با مقدار پول نقد در یک بازه زمانی مشخص می باشد که در داخل یا خارج کشور موجود می باشد. به صورت کلی عملکرد شرکت به سه دسته تقسیم می شود:
-
فعالیت های عملیاتی؛
-
فعالیت های تامین مالی.
به طور کلی کسب و کارهای کوچک باید حسابداری را به صورت جدی انجام دهند تا بتوانند به نتایج بهتری برسند و سوددهی شرکت را بیشتر کنند.
در آخر از همه شما عزیزان کمال تشکر را دارم که تا اینجای مقاله همراه ما بودید. هر سوالی در زمینه حسابداری و مالیاتی دارید می توانید از متخصصین آکادمی حسابداری و مالیاتی دکتر مدحج بپرسید.
دیدگاهتان را بنویسید